http://www.firenzeguide.dk
 
Firenze for børn
Børn og storby-ferie passer ikke altid lige godt sammen, men sørger man for den rette kombination af leg, kultur, is, kunst og pizza, så er Firenze – værende en lille og overskuelig storby – absolut egnet til ferie også med børn.

Der findes forskellige børne-arrangementer på nogle museer, ofte kun på italiensk, nogen gange på engelsk – fx er Palazzo Vecchios projekt ”Musei dei Ragazzi” at anbefale.

Med lidt forberedelse og fantasi er det kun et spørgsmål om at formulere kunsten og kulturen korrekt afhængig af jeres børns alder og interesse. Prinsesser, prinser, fine malerier med guldrammer. Slotte og middelaldertårne, riddere, våbenskjold. Fortæl historier fra mytologiens verden om Perseus og Herkules med den levende illustration i statuerne på Piazza della Signoria. Lav en finde-dyr-leg på statuer, relieffer og bygninger rundt omkring i byen og udforsk selvfølgelig den flotte renaissance-have Boboli. Digt og fortæl historier om helgener illustreret af fresker og malerier. Videnskabsmuseet og det naturhistoriske museum er interessante for de lidt større.

Trænger I til at løbe rundt, spille bold mv, er de store plæner i Cascine-parken vest for centrum det rette sted – dog endelig ikke efter mørkets frembrud....

Børn er generelt altid meget velkomne allevegne; det er almindelig venlighed at komplimentere og rose børn –alle børn; også selvom I måske ikke forstår italiensk, så er der ingen tvivl om, at jeres børn er ”Belli! Favolosi! Che occhi! Che biondi! Che amori! Etc etc”.

Har I helt små børn med, er det godt at vide, det er aldrig noget problem at få varmet en flaske, det er almindelig anerkendt at amme offentligt, pusleplads findes meget sjældent nogen steder og tag hellere en god klapvogn end den store barnevogn med; barnevognen er besværlig at komme rundt med og kan aldrig være i elevatorerne.

Vi arrangerer specielle børneture (rundture, skattejagter mv) på forespørgsel – kontakt jeres rejsebureau, incomingbureau eller info@firenzeguide.dk for at høre mere.

 
Firenzeguide.dk / Tel: +39 055 754 958 / Mobil: +39 33 8975 6293 / E-mail: info@firenzeguide.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net