http://www.firenzeguide.dk
 
Hotel, indkvartering & transport
Man kan indlogere sig på alt fra 5 stjerner til vandrehjem i Firenze, det er vigtigt at udtrykke jeres ønsker klart, så jeres rejsebureau eller incomingbureau kan pejle sig ind på den rigtige løsning for jer. Er jeres mål udelukkende Firenze, bør I bo centralt. Skal I også opleve andet, findes der udenfor byen agriturismi ”bondegårdsferie” i alle kategorier fra de mest ydmyge til den fornemste vingård. Igen; dialogen i planlægningsfasen er vigtig netop pga det meget brede udbud af indkvarteringsmuligheder.

Firenze er den by i Europa, som har størst gågade-areal, så man kommer allerbedst frem til fods i selve byen – den egentlige middelalder-kerne er ikke større end at man kan gå i skarpt trav fra den ene ende af byen til den anden på en halv time. Man kan desuden benytte de lokale bybusser til fx Fiesole eller Piazzale Michelangelo. Billetter købes i barer eller tobaksforretninger og stemples i bussen. En almindelig billet varer 90 minutter med omstigning og der findes desuden forskellige hel-og flerdags billetter.

Firenze centrum er ”zona blu”, dvs at medmindre man er residerende i centrum eller har speciel tilladelse, må man ikke køre med privat bil ind i den historiske midte. Der er opsat overvågningskameraer til foto-bøder ved grænserne til den ”blå zone” og man risikerer, at bilen bliver fragtet væk, hvis man ignorerer dette og alligevel parkerer klods op og ned ad Ponte Vecchio. De hvidt optegnede parkeringsbåse er for indbyggere i Firenze med speciel tilladelse, medens de blåt optegnede pladser er almindelige betalingspladser med parkometer eller p-vagt.

Der findes parkeringspladser mod klækkelig betaling udenfor det egentlige historiske centrum, fx langs ringvejene omkring byen, nedenunder pladsen ved SMNovella-stationen, ved Piazza del Cestello. Det er gratis (indtil videre...) at parkere personbiler på Piazzale Michelangelo – det smukke udsigtspunkt ovenfor Firenze.

Bor man udenfor Firenze, er det tit det letteste at benytte sig af offentlige transportmuligheder eller evt køre til en af Firenzes forstæder, hvorfra man så kan tage en almindelig bybus eller sporvogn ind til centrum.

Er man indlogeret i den ”blå zone”, kan hotellet sørge for garage-mulighed, hvor bilen bliver bragt til og fra hotellet.

Den trafikale situation i Firenze er i disse år temmelig kompliceret pga vejarbejde mange steder ved indfaldsvejene – man er blandt andet igang med at udvide sporvognsnettet fra een til tre linier, der på længere sigt skal afhjælpe det daglige kaos. Intet under, at fiorentinerne foretrækker deres scootere og at Firenze er den by i Italien, der har flest af slagsen pr indbygger.

 
Firenzeguide.dk / Tel: +39 055 754 958 / Mobil: +39 33 8975 6293 / E-mail: info@firenzeguide.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net