http://www.firenzeguide.dk
 

Madlavningskurser

Med til den kulinariske del hører også madlavningskurser. Vores kulinariske kurser foregår i Machiavellis Hus, der ligger i Sant’ Andrea in Percussina (en lille halv times kørsel syd for Firenze). Hertil, midt i det skønneste landskab af olivenlunde og vinmarker, blev den vigtige politiske personlighed sendt i eksil i begyndelsen af det 16. århundrede: langt bort, men ikke længere væk, end at man herfra har den skønneste udsigt nedover Firenze.

Landstedet har stadig, som på Machiavellis tid, produktion af olivenolie og vin, ligeledes eksisterer stadig ”L’Albergaccio”, der idag er en nomineret restaurant, som drives af to ”professori” fra een af Firenzes to hotelskoler.

De kulinariske kurser finder kun sted på forespørgsel ved mindst 4-5 deltagere, højst 40 deltagere. Kurset kan være af flere dages varighed med forskellige temaer de enkelte dage, men det gængse kursus, som let flettes ind i øvrige planer i og omkring Firenze, er et endags-kursus med varighed af en eftermiddag-aften.

Et endags-kursus begynder ud på eftermiddagen (ved 15-16 tiden), hvor man ved ankomsten til Machiavellis Hus udstyres med forklæde og et glas vin for sammen med kokkene at forberede en komplet fiorentinsk 4-retters menu. Man får gode råd, tips, opskrifter og mulighed for at udspørge fagkundskaben. Efter madlavningsdelen er der rundvisning i selve huset (der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden), hvor man ser både skrivebordet, hvor ”Fyrsten” blev til, samt de smukke vinkældre under huset. Så er det på tide at middagen serveres ledsaget af stedets glimrende vine, beliggenheden midt i Chianti Classico området fornægter sig ikke.

Et fint og grundigt indblik i den toscanske kulinariske tradition.
Kontakt jeres rejsebureau, incomingbureau eller info@firenzeguide.dk for nærmere information.
 
Firenzeguide.dk / Tel: +39 055 754 958 / Mobil: +39 33 8975 6293 / E-mail: info@firenzeguide.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net