Madlavningskurser
Med til den kulinariske del hører også madlavningskurser. Vores
kulinariske kurser foregår i Machiavellis Hus, der ligger i Sant’ Andrea
in Percussina (en lille halv times kørsel syd for Firenze). Hertil,
midt i det skønneste landskab af olivenlunde og vinmarker, blev den
vigtige politiske personlighed sendt i eksil i begyndelsen af det 16.
århundrede: langt bort, men ikke længere væk, end at man herfra har den
skønneste udsigt nedover Firenze.
Landstedet har stadig, som på
Machiavellis tid, produktion af olivenolie og vin, ligeledes eksisterer
stadig ”L’Albergaccio”, der idag er en nomineret restaurant, som drives
af to ”professori” fra een af Firenzes to hotelskoler.
De
kulinariske kurser finder kun sted på forespørgsel ved mindst 4-5
deltagere, højst 40 deltagere. Kurset kan være af flere dages varighed
med forskellige temaer de enkelte dage, men det gængse kursus, som let
flettes ind i øvrige planer i og omkring Firenze, er et endags-kursus
med varighed af en eftermiddag-aften.
Et endags-kursus begynder
ud på eftermiddagen (ved 15-16 tiden), hvor man ved ankomsten til
Machiavellis Hus udstyres med forklæde og et glas vin for sammen med
kokkene at forberede en komplet fiorentinsk 4-retters menu. Man får
gode råd, tips, opskrifter og mulighed for at udspørge fagkundskaben.
Efter madlavningsdelen er der rundvisning i selve huset (der normalt
ikke er tilgængeligt for offentligheden), hvor man ser både
skrivebordet, hvor ”Fyrsten” blev til, samt de smukke vinkældre under
huset. Så er det på tide at middagen serveres ledsaget af stedets
glimrende vine, beliggenheden midt i Chianti Classico området fornægter
sig ikke.
Et fint og grundigt indblik i den toscanske kulinariske tradition.
Kontakt jeres rejsebureau, incomingbureau eller
info@firenzeguide.dk for nærmere information.